O nas

O posestvu

Po večletni skupni poslovni poti sva se leta 2006 lotila novega podviga, kjer je pot narekovala strast do vina, zgodovine in narave. Na z makijo poraščenem in skalnatem savudrijskem rtu, kjer ponekod zemlja še nikoli ni bila obdelana, sva našla prostor, kjer se je v prihodnjih letih najina ideja z naravo združila v eno. Poleg izjemne lege naju je prepričala posebnost območja, saj bližina morja ustvarja posebno mikroklimo, suho in vetrovno, ki močno zmanjša količino padavin, kar je ugodno tako za trte kot tudi za zdravo rast oljk.

Na trg smo vstopili leta 2016, in sicer z vinom Monterosso Malvazija 2015 ter večkrat nagrajenim ekstra deviškim oljčnim oljem Monte Rosso. Maja 2017 je na trg prišel Monterosso Nero 2015 iz trte sorte montepulciano, jeseni pa so iz kleti priromale prve steklenice penečega vina Monteclassico.

Naše poslanstvo je ustvarjati vrhunske proizvode in doživetja v zgodovinsko bogati in geografsko enotni regiji Istra.

Monterosso ekipa

Davor Dubokovič

»Vsakič, ko se sprehajam po posestvu, se zavem, zakaj sem šel v to zgodbo s srcem in dušo ter pri tem pogosto preskočil razum.« 

Monte Rosso mi je dobesedno spremenil pogled na svet. Iz neprehodnega posestva smo včasih tudi z golimi rokami odstranjevali kamenje in makijo. Iz nič smo ustvarili vse to, kar vidite danes. Hvaležen sem za odlično ekipo, ki z mano deli vizijo in skrbno ureja posestvo ter skrbi za zdravje dreves, ki dajejo visokokakovostne plodove.

Uroš Gorjanc

»Če bi mi okoliščine dopuščale, bi se za stalno preselil sem in se ukvarjal z delom na posestvu.«

Naša vizija je, da Monte Rosso postane sopomenka za proizvode najvišje kakovosti, ki so uveljavljeni na mednarodnem trgu. Posestvo Monte Rosso pa bo namenjeno sproščanju v enkratnem istrskem nasadu oljk, trt in sadnega drevja ter uživanju v izdelkih, ki jih daje rdeča zemlja, polna zdravilnih mineralov.